Εσπερίδα για το περιβάλλον και τα οικοσυστήματα 23/7/2018

Ανοιχτή εσπερίδα με θέμα “Περιβάλλον και Οικοσυστήματα” θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 στις 6:30 μ.μ. στο Μουσείο Τυπογραφίας στο ΒΙΟΠΑ στη Σούδα. Η εσπερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 7ου Θερινού Σχολείου Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας που διοργανώνει το τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Επικοινωνίας του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ) και το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου.

Συνδιοργανωτές είναι, η Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αποκορώνου, ο Δήμος Πλατανιά, Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανιών-Παρατηρητήριο Περιβαλλοντικού Δικαίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, το Μουσείο Τυπογραφίας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης.

Η εσπερίδα θα ξεκινήσει με ξενάγηση στο Μουσείο Τυπογραφίας και θα ακολουθήσουν ομιλίες σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

19.10-19.30: Έχει μέλλον ο Πολιτισμός μας;
Εισηγητής: Ιωάννης Φίλης, Καθηγητής, τ. Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης

19.30-19.50: Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων από την ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε.
Εισηγητής: Γιάννης Κουτράκης, Αντιπρόεδρος ΔΕΔΙΣΑ

19.50-20.10: Προστασία Περιβάλλοντος
Εισηγητής: Δρ. Πέτρος Λυμπεράκης, Πρόεδρος Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς/ Ερευνητής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

20.10-20.30: Διεθνικά Δίκτυα Συνηγορίας. Η περίπτωση του “Climate Action Network” Εισηγήτρια: Μιχοπούλου Βασιλική, Δημοσιογράφος/Βιολόγος, Υπ. Διδάκτωρ, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
20.30-21.00: Συζήτηση
Συντονιστής: Γιώργος Πλειός, Πρόεδρος/Καθηγητής, Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μέλος ΔΣ Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ