Γνωριμία με τον κόσμο της Τυπογραφίας για εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού

Γνωριμία με τον κόσμο της Τυπογραφίας για εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού

Τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Χανίων υποδέκτηκε το πρωί της Κυριακής το Μουσείο Τυπογραφίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο της Τυπογραφίας, από την εποχή του Γουτεμβέργιου έως την σύγχρονη εποχή.
Η επίσκεψη των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Μουσείου Τυπογραφίας για δωρεάν ξεναγήσεις σε φορείς- συλλογικότητες του εθελοντισμού ως μια ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους.
Οι εθελοντές από τα Σώματα Σαμαρειτών, Κοινωνικής Πρόνοιας και Νοσηλευτικής του Ερυθρού Σταυρού, ξεναγήθηκαν στις δύο πτέρυγες και στις τρεις επιμέρους αίθουσες του Μουσείου που περιλαμβάνουν περίτεχνα τυπογραφικά πιεστήρια από τους πρώτες αιώνες της Τυπογραφίας, σπάνιες εκδόσεις, γκραβούρες, ξυλογραφίες κλπ, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι από τις συλλογές του.
Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης είχαν επίσης την ευκαιρία να τυπώσουν στα παλιά πιεστήρια και να ανακαλύψουν ένα ξεχασμένο αυτονόητο: τον κόπο και την ανθρώπινη ευφυΐα που βρίσκονται πίσω από κάθε τυπωμένο κείμενο.
«Μου άρεσε πολύ η ιστορική αναδρομή στους πρώτες αιώνες της Τυπογραφίας, η παρουσίαση των τεχνικών της τυπογραφίας, που σήμερα θεωρούμε ως δεδομένες. Με εντυπωσίασε η προπτική των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που γίνονται στο Μουσείο Τυπογραφίας όπως και η Έκθεση με την Ιστορία της Γραφής » ανέφερε η Γωγώ από το Σώμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.
«Μου έκαναν μεγάλη εντύπωση τα τυπογραφικά πιεστήρια και ο ανθρώπινος κόπος ώστε να βρουν στέγη μέσα στο Μουσείο Τυπογραφίας, η λεπτομέρεια που έχουν αποτυπωθεί τόσες πληροφορίες για την ιστορία της τυπογραφίας και της γραφής, η γωνιά της βιβλιοδεσίας. Νομίζω ότι η Τυπογραφία είναι μια Τέχνη που θέλει το μεράκι της» επεσήμανε η Κατερίνα, από το Σώμα Σαμαρειτών.
«Τα τυπογραφικά πιεστήρια ήταν εντυπωσιακά. Έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά από τους εμπνευστές και δημιουργούς του Μουσείου, τους αξίζουν συγχαρητήρια. Σίγουρα θα ξανα έρθω» επεσήμανε η Μαριάννα από το Σώμα Σαμαρειτών.
«Ήταν μεγάλη χαρά και μια μοναδική ευκαιρία η ξενάγηση στο μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Τυπογραφίας. Είναι απίστευτο! Νομίζω ότι θα πρέπει να το ''αγκαλιάσουν'' οι Χανιώτες και ειδικά η νεολαία. Μου άρεσε πολύ η ιστορία της Γραφής, οι σπάνιες εκδόσεις και γκραβούρες στην αίθουσα ''Κ. Τζωρτζάκη'' κα. Είναι τιμή για τα Χανιά που έχουμε ένα τέτοιο Μουσείο Τυπογραφίας » επεσήμανε η Σταυρούλα από το Σώμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ερυθρού Σταυρού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ