Εκπαιδευτικά προγράμματα 2020 - 2021

Το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες και τους περιορισμούς που έχει προκαλέσει η πανδημία του Covid 19, θα υλοποιήσει και φέτος εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις για μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Θα υλοποιηθούν τα προγράμματα:

• “Τ’ αποτυπώματα μιας κουκίδας” για μαθητές νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ Δημοτικού
Η μικρή κουκίδα που μεταμορφώθηκε σε λαμπερό ήλιο θα ζήσει για πάντα, με τη βοήθεια ενός παζλ, ενός τυπογραφικού πιεστηρίου και των μικρών μαθητών.

• “Μικροί δημοσιογράφοι εν δράσει” για μαθητές Β’ έως ΣΤ’ Δημοτικού
Τι ακριβώς κάνει ένας δημοσιογράφος και τι σημαίνει “έγκυρη ενημέρωση”, πως τυπώνεται μία εφημερίδα και ποια είναι η μεγαλύτερη “καταστροφή” που μπορεί να συμβεί σε ένα τυπογραφείο; Στο τέλος, ως μαθητευόμενοι δημοσιογράφοι, φτιάχνουν τη δική τους εφημερίδα.

Για τα Γυμνάσια και Λύκεια οι εκπαιδευτικές ξεναγήσεις διαμορφώνονται σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα του κάθε σχολείου και εστιάζουν: στην μόνιμη έκθεση για την Ιστορία της Γραφής και των Γραφικών Τεχνών, στην ιστορία, το παρόν και το μέλλον της Τυπογραφίας, στη γνωριμία με το επάγγελμα του δημοσιογράφου και την έκδοση εφημερίδας, μέσα από το παράδειγμα της εφημερίδας “Χανιώτικα νέα”.

Σε όλες τις επισκέψεις οι μαθητές παρακολουθούν επιδείξεις σε αυθεντικά μηχανήματα του 19ου και 20ου αιώνα που χρησιμοποιούνταν για να τυπώνονται βιβλία, εφημερίδες, κάρτες και… προκηρύξεις και αντιλαμβάνονται τον κόπο και την ανθρώπινη ευφυΐα που υπάρχει πίσω από κάθε τυπωμένο κείμενο.

Φέτος, οι επισκέψεις στο μουσείο αφορούν ένα και μόνο τμήμα της σχολικής τάξης και οι μαθητές θα χωρίζονται σε μικρότερα τμήματα όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Στις αίθουσες τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις. Η χρήση μάσκας για τoυς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, κατά την παραμονή τους στο μουσείο, είναι υποχρεωτική.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε το ραντεβού σας, επικοινωνήστε στο 2821080090 και 6974020861.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ