Εορταστικό διήμερο, 17 & 18 Μαϊου 2024, για τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων

Εορταστικό διήμερο, 17 & 18 Μαϊου 2024, διοργανώνει το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη & Ελένης Γαρεδάκη, για τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων (18 Μαϊου), με θέμα του ICOM «Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα»!
Στις 17 Μαϊου "Μαθητικό Φεστιβάλ κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας" και στις 18 Μαϊου δωρεάν είσοδο για το κοινό!

Πρόγραμμα:
Παρασκευή 17 Μαϊου, 9πμ – 12.30μμ

Στο Αμφιθέατρο του Μουσείου, όπου εκτίθενται οι φετινές επιλεγμένες αφίσες του 8ου Διεθνούς Διαγωνισμού Αφίσας με θέμα "Ρατσισμός – Ξενοφοβία", θα πραγματοποιηθεί το "Μαθητικό Φεστιβάλ κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας".

120 μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης μας, θα παρουσιάσουν και θα παρακολουθήσουν δράσεις τους πάνω στο θέμα του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και κάθε είδους κοινωνικού αποκλεισμού.
Συγκεκριμένα:
• "Η πολυπολιτισμική καρδιά του σχολείου μας: Όλοι ενωμένοι σε ένα μοναδικό παζλ", δρώμενο με τη συμμετοχή μαθητών από διάφορες χώρες του κόσμου, από το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων. Επιμέλεια: Λιγκουνάκη Νεκταρία, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και Απαλάκη Αργυρώ, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας.
• "Οι λογοτέχνες μιλούν για το ρατσισμό και την ξενοφοβία", μαθητές απαγγέλουν λογοτεχνικά κείμενα και ποιήματα και τραγουδούν Παντελή Θαλασσινό, από το Γενικό Λύκειο Σούδας. Επιμέλεια: Λαμπρινάκη Νεκταρία, καθηγήτρια, φιλόλογος και Μελέτης Γιώργος, εκπαιδευτικός, υπεύθυνος της Χορωδίας του ΓΕΛ Σούδας.
• "Κάτω από τον ίδιο ήλιο, κάτω από τον ίδιο ουρανό!", δύο μονόπρακτα, γραμμένα από τα ίδια τα παιδιά, παρουσιάζονται μαζί με βίντεο που αφορά το μετασχηματισμό της αρνητικής συμπεριφοράς προς το διαφορετικό, σε θετικό, από το Γυμνάσιο Σούδας. Επιμέλεια: Μουζουράκη Βάσω, καθηγήτρια.
• "Η τέχνη μιλάει για τη διαφορετικότητα!", με αναρτημένα έργα μαθητών και ομιλίες τους βασισμένες σε σχετικά βιβλία, όπου εξηγούν το πώς βιώνουν τη διαφορετικότητα στην καθημερινότητά τους, από το 4ο Γυμνάσιο Χανίων. Επιμέλεια: Κλωθάκη Κατερίνα, καθηγήτρια.


Σάββατο 18 Μαϊου, 10πμ – 3μμ
Δωρεάν είσοδος στο Μουσείο Τυπογραφίας για το κοινό!
Την ημέρα όπου γιορτάζονται διεθνώς τα μουσεία, το Μουσείο Τυπογραφίας θα είναι ανοιχτό για το κοινό με δωρεάν είσοδο, 10πμ – 3μμ! Μικροί και μεγάλοι προσκαλούνται να θαυμάσουν από κοντά τη νέα έκθεση του Μουσείου Τυπογραφίας με θέμα "Ρατσιμός – Ξενοφοβία", απο τον 8ο Δεθνή Διαγωνισμό Αφίσας και να περιηγηθούν στον κόσμο της Τυπογραφίας!

(H αφίσα “Πολλές ρίζες, μια ζωή”, είναι της Oliwia Karczewska, από τον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό Αφίσας)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ