Εργαστήριο για τον πολιτισμό και την τοπική επιχειρηματικότητα, 7/11/2015

Η στήριξη της βιώσιμης επιχειρηματικότητας και η αύξηση της απασχόλησης των νέων από πολιτιστικές επιχειρήσεις, δημόσια - ιδιωτικά μουσεία, πινακοθήκες, χώρους πολιτισμού κ.α. είναι το θέμα εργαστηρίου που θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 10 π.μ. - 2 μ.μ. στο Μουσείο Τυπογραφίας, στο ΒΙΟΠΑ Χανίων.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος “Ο Πολιτισμός ως εργαλείο ανάπτυξης της νησιωτικής Ελλάδας” - Διαπεριφερειακή Συνεργασία “Νήσων Περίπλους” του Αξονα 4 - Προσέγγιση Leader.

Το πρόγραμμα αφορά 3 θεματικά εργαστήρια: στα Χανιά (6/7 Νοεμβρίου), Κέρκυρα (10 – 14 Νοεμβρίου) και Κυκλάδες (Σύρος 6/7/8 Νοεμβρίου).

Στα Χανιά θα γίνουν δύο ακόμα εργαστήρια την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου το πρωί 10 π.μ. - 2 μ.μ. στο Ιστορικό Καφέ “Κήπος” και το απόγευμα 5 - 9 μ.μ. στο ΚΑΜ.

Οι βασικοί στόχοι των εργαστηρίων είναι:

- Η παρουσίαση της δυναμικής που προσφέρει η δικτύωση για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων των Πολιτιστικών και Δημιουργικών τομέων
- Η παρουσίαση των χρηματοδοτικών ευκαιριών για επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και νέους επιστήμονες
- Η ενημέρωση για τις νέες τάσεις στην πολιτιστική διαχείρηση όπως η δημιουργία πολιτιστικών θερμοκοιτίδων και η ανάπτυξη τοπικών και θεματικών φεστιβάλ.

Οι δράσεις απευθύνονται σε επιχειρηματίες, νέους επιστήμονες, καλλιτέχνες από τους τομείς των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών και συγκεκριμένα σχεδιαστές, παραγωγούς ψηφιακού υλικού– εφαρμογών – ιστοσελίδων – smart devices – (έξυπνες συσκευές), σκιτσογράφους – εικονογράφους, animation, αρχιτέκτονες, εκπροσώπους από πολιτιστικές επιχειρήσεις, δημόσια – ιδιωτικά μουσεία, πινακοθήκες, χώρους πολιτισμού, επιχειρηματίες στον χώρο της μουσικής, εικαστικών, κεραμικής κ.ά. που εδρεύουν στις περιοχές παρέμβασης του Δικτύου Αναπτυξιακών Εταιρειών νησιωτικής Ελλάδος.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ