Εσπερίδα για την ταξιδιωτική δημοσιογραφία, 27/7/2016

Το Θερινό Σχολείο για την Περιβαλλοντική Δημοσιογραφία θα φιλοξενηθεί την Τετάρτη 27 Ιουλίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο Μουσείο Τυπογραφίας σε μια ανοιχτή εσπερίδα με τη Μάγια Τσόκλη και άλλους ομιλητές για την ταξιδιωτική δημοσιογραφία.

Θα προηγηθεί ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου και χαιρετισμός από τη διευθύντριά Ελια Κουμή.

Η εσπερίδα περιλαμβάνει εισηγήσεις:

• Για την ταξιδιωτική δημοσιογραφία και το περιβάλλον από τη Μάγια Τσόκλη.

• Για τον αγροτουρισμό και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας Νίκο Φραντζεσκάκη.

• Για την περιβαλλοντική επικοινωνία και ταξιδιωτική δημοσιογραφία από τις Φανή Γαλατσοπούλου και Κλειώ Κεντερελίδου (Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό, Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε., Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

• Για το περιβάλλον και τουρισμό στη Δυτική Κρήτη από τον καθηγητή Εφαρμογών στο Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του Τ.Ε.Ι. Κρήτης Γιάννη Βουρδουμπά.

Η εσπερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου το οποίο συνεχίζεται στο Ι.Ε.Τ. έως τις 31 Ιουλίου ριφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τους Δήμους, την Αρχαιολογική Υπηρεσία, τους Συλλόγους φοιτητών, τουριστικών πρακτόρων, ξεναγών, γεωργών και κτηνοτρόφων, κατοίκων των όμορων Δήμων και των άλλων περιοχών.

Καλούμε τους φορείς της γνώσης όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καλούμε τους φορείς της εμπειρίας, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ορειβατικούς συλλόγους, Πολιτική Προστασία, την ΑΝΕΝΔΥΚ, το ΚΤΕΛ και λοιπά. Όλους τους πολίτες και φορείς που έχουν να εισφέρουν στον αγώνα των ιδεών για το Εθνικό Πάρκο των Λευκών Ορέων, που αλλάζει θεσμικά και ουσιαστικά» και διοργανώνεται από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ι.Ε.Τ.

Συνδιοργανωτές είναι, επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αποκορώνου, ο Δήμος Πλατανιά και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης και της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α./Δήμος Χανίων.

Χορηγοί: Ιστορικό Καφέ Κήπος Χανιά (http://www.kiposcafe.gr) Ξαθέρια: Εκλεκτά Κρητικά Προϊόντα: Αικατερίνη Πέρρου-Πολέντα, Αποκορώνου 9, Χανιά. Κυκλαδίτικη Μικροζυθοποιία “Νήσος” – Τήνος (http://nissos.beer/el/)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ