Η τέχνη στη πρώτη σελίδα, 8 - 27/8/2012

Tο Μουσείο Τυπογραφίας της εφημερίδας Χανιώτικα νέα και η εφημερίδα ATHENS VOICE παρουσιάζουν την έκθεση “Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ” στα Χανιά και υποδέχονται το κοινό σε μια δράση τέχνης, όπου εκτός από την κύρια έκθεση, ο επισκέπτης θα μπορέσει να κάνει μια εικονική περιήγηση στο Μουσείο Τυπογραφίας και να ανατρέξει στην ιστορία της τυπογραφίας μέσα από επεξηγηματικά video.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, στο Νεώριο Μόρο, στο ενετικό λιμάνι από τις 8 έως τις 27 Αυγούστου, όπου ντόπιοι και επισκέπτες ττων Χανίων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα πρωτότυπα έργα τέχνης και να ανακαλύψουν πόση τέχνη μπορεί να χωρά στο εξώφυλλο μιας εφημερίδας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης την Τετάρτη 8 Αυγούστου στις 9 μ.μ. θα κάνει η κυρία Ειρήνη Γερουλάνου, αναπληρωτής Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη.

Η ATHENS VOICE τα προηγούμενα χρόνια παρουσίαζε τα πρωτότυπα έργα, που φιλοτεχνούσαν γνωστοί δημιουργοί για το εξώφυλλο της εφημερίδας, στο κτήριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς.

Δυναμικοί και αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες της Ελλάδας και ορισμένοι από το εξωτερικό μετατρέπουν τα εξώφυλλα της εβδομαδιαίας εφημερίδας σε άμεσο επικοινωνιακό μήνυμα και έργο τέχνης. Ζωγράφοι, illustrators, γραφίστες, καρτουνίστες, γελοιογράφοι, φωτογράφοι, graffiti artists έγιναν μέλη της ομάδας «A.V.» και συνδιαμορφωτές της εικόνας της.

“Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ” ταξιδεύει στα Χανιά με έργα που έχουν ήδη εκτεθεί στην Αθήνα αλλά και πολύ σημαντικά έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά από τους δημιουργούς τους.

Οι 62 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι : Αδαμάκης Γιάννης, Αϊδίνης Διαμαντής, Αρβανίτης Δημήτρης, Αρμενιάκος Σπύρος, Αυγέρος Γιώργος, Βαρβιτσιώτης Κωνσταντίνος, Βασμουλάκης Αλέξανδρος, Beetroot, Βρεττός Τάσος, Γεωργιοπούλου Βίκυ, Γούσης Γιώργος, Γούτσιας Γιάννης, Γρυπάρης Billy, Γωνιωτάκης Γιάννης, Δάρρα Χριστίνα, Ζήκος Λάζαρος, Ιωάννου Γιάννης, Κάια Ντέμη, Κακανιάς Κωνσταντίνος, Κεχαγιόγλου Χρήστος, Κλιντ Νικήτας, Κουρούδης Γιάννης, Κουρούδης Μενέλαος, Κούτσικος Πάρις, Κυριακούλης Αντώνης, Λαγός Νίκος, Λαζόπουλος Λάκης, Λάμπερτ Χάρης, ΛοΓό (Γιάννης Λογοθέτης), Μανουσάκης Μιχάλης, Moby, McLaren Malcolm, Μπαργιώτας Θοδωρής, Νταγαδάκης Αντώνης , Παπαδάτος Αλέκος, Παπαθεοδώρου- Βαλυράκη Μίνα, Παπανικολάου Ηλίας, Παρλιάρος Στέλιος, Παυλόπουλος Τάσος, Poka-Yio, Περάκης Νίκος, Περρής Βαγγέλης, Πετρουλάκης Ανδρέας, Ραζής Αχιλλέας, Ρόκος Στέφανος, Sonke (Αλέξανδρος Σκουταριώτης), Σκάμη Εύα, Σπαθάρης Ευγένιος, Σπανάκης Κώστας, Σταθόπουλος Γιώργος, Σταματόπουλος Νεκτάριος, Στεφανάκις Γιάννης, Τρανός Νίκος, Τσέβης Άκης, Τσουκάτου Καλλιόπη, Φιλοπούλου Μαρία, Φωτιάδης Φίλιππος, Χαμπίδης Πάβλος, Χάρος Μανόλης, Χριστούλιας Πέτρος, Jejek Mojmir, Walker Paul

Ιδιαίτερο στιγμιότυπο στην έκθεση αποτελούν 12 έργα του Λάκη Λαζόπουλου που έχουν γίνει αποκλειστικά για την ATHENS VOICE.

Την ασφάλιση των εκθεμάτων της έκθεσης προσέφερε χορηγικά η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο της υποστήριξης του Πολιτισμού και των Τεχνών.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 10.00-22.00

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ