“Θα σου μιλώ ώσπου να φέξει” της Μαρινέλλας Βλαχάκη, 12 & 13/2/2016

“Θα σου μιλώ ώσπου να φέξει” της Μαρινέλλας Βλαχάκη, 12 & 13/2/2016

Το θεατρικό μονόπρακτο της Μαρινέλλας Βλαχάκη “Θα σου μιλώ ώσπου να φέξει” θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ στο αμφιθέατρο του μοναδικού στην Ελλάδα Μουσείου Τυπογραφίας, στο ΒΙΟΠΑ Χανίων.

Πρόκειται για μια τρυφερή και ιδιαίτερη θεατρική παράσταση, η οποία αφορά τις αδελφές Έλλη Αλεξίου και Γαλάτεια Καζαντζάκη. Δύο σημαντικές γυναίκες συγγραφείς του 20ου αιώνα, Κρητικές, που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στα ελληνικά γράμματα. Μέσα από την παράσταση αποτυπώνεται η ανθρώπινη πλευρά τους, η μεταξύ τους σχέση, ο αγώνας και η αγωνία τους για έναν δικαιότερο κόσμο.

Παράλληλα σκιαγραφούνται και άλλες προσωπικότητες των γραμμάτων που συνδέονταν με τη ζωή των δύο γυναικών, όπως ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Κώστας Βάρναλης και ο Μάρκος Αυγέρης. “Συναντούμε την Έλλη Αλεξίου στο Βουκουρέστι (όπου ζει εξόριστη από την πατρίδα) μια κρύα νύχτα του Νοέμβρη του 1962 . Ένα εφιαλτικό όνειρο την αναστατώνει και την κρατάει άγρυπνη. Η σκέψη της περιστρέφεται στην αδελφή της την Γαλάτεια που δεν έχει συναντήσει δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια. Πλημυρισμένη νοσταλγία αναπολεί μνήμες ξεκινώντας από την παιδική τους ηλικία στο Μεγάλο Κάστρο...”

Το βιβλίο - πρόγραμμα με τα κείμενα της παράστασης, μια εξαιρετικά καλαίσθητη έκδοση των “Χανιώτικων Νέων” θα προσφέρεται δωρεάν τις ημέρες των παραστάσεων στο Μουσείο Τυπογραφίας, σε κάθε θεατή.

Προκράτηση θέσεων (απαραίτητα) στο τηλέφωνο: 6977293283

Τιμή εισητηρίου: 8 ευρώ

Συντελεστές:
Κείμενο - σκηνοθεσία- ερμηνεία: Μαρινέλλα Βλαχάκη
Δημιουργία video: Θοδωρής Παπαδουλάκης
Νεαρή Γαλάτεια: Θεώνη Κουτσουνάκη
Μικρή Έλλη: Ρεβέκα Σταμάτε
Ακούγονται οι φωνές των ηθοποιών
: Αλεξάνδρας Σακελλαροπούλου, Κωστή Καπελώνη, Κάτιας Γέρου.
Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης
Τραγούδι: Ντόρα Αθανασίου
Τεχνική υποστήριξη: Διονύσης Μανουσάκης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ