Κάλεσμα σε φωτογράφους 21/6/2022

Όσο σημαντική ήταν η τυπογραφία για την καταγραφή του γραπτού λόγου τόσο σπουδαία ήταν η εφεύρεση της φωτογραφίας για την αποτύπωση της εικόνας.

Αυτή, λοιπόν, η εφεύρεση δεν θα μπορούσε να μην έχει τη δική της ξεχωριστή θέση στο Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη, το οποίο σύντομα θα παρουσιάσει στο κοινό μια νέα αίθουσα αφιερωμένη στην ιστορία της φωτογραφίας και τη σχέση της με την τυπογραφία.
Με την αφορμή αυτή, το Μουσείο καλεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους να συμμετάσχουν στην έκθεση με θέμα “Η δύναμη της εικόνας – Μια έκθεση για το Μουσείο Τυπογραφίας” και να αποτυπώσουν με τη δική τους καλλιτεχνική ματιά τα ιδιαίτερα εκθέματα του μουσείου.
Στη συνέχεια, τα έργα αυτά θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο ΚΑΜ, Μεγάλο Αρσενάλι, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, από τις 15 έως τις 30 Ιουλίου 2022.
Τρία συμβολικά βραβεία θα δοθούν μετά από ψηφοφορία του κοινού που θα επισκεφθεί την έκθεση.
Οι φωτογράφοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στην έκθεση μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο Τυπογραφίας από 21 έως και 30 Ιουνίου, Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 10:00 έως και τις 16:00 για να τραβήξουν τις φωτογραφίες τους.
Κάθε φωτογράφος μπορεί να στείλει ηλεκτρονικά μέχρι δύο φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση (από τις οποίες η μία θα συμμετέχει στην έκθεση) μέχρι την 4η Ιουλίου 2022 στο info@typography-museum.gr.
Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο 6974020861.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ