Κόλχαας με τον Νίκο Αλεξίου, 5 & 6 Ιουνίου 2016

Κόλχαας με τον Νίκο Αλεξίου, 5 & 6 Ιουνίου 2016

Η σκοτεινή μεσαιωνική ιστορία του εμπόρου αλόγων Μιχαήλ Κόλχαας, έρχεται και φέτος στο μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Τυπογραφίας, την Κυριακή 5 και την Δευτέρα 6 Ιουνίου, στις 9 μ.μ.
Πρόκειται για μια αριστοτεχνική διασκευή της διασημότερης νουβέλας του Χάινριχ φον Κλάιστ "Μιχαήλ Κόλχαας", διασκευή που υπογράφει ο ηθοποιός Νίκος Αλεξίου, ο οποίος επίσης έχει σκηνοθετήσει και ερμηνεύει καθηλωτικά τον πολύ δυνατό μονόλογο.
Η παράσταση παίζεται με τεράστια επιτυχία τα τελευταία 5 χρόνια στην Αθήνα, και είναι η δεύτερη χρονιά που θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Τυπογραφίας.
Λίγα λόγια για την ιστορία:
Ο Μιχαήλ Κόλχαας, φιλήσυχος και νομοταγής έμπορος αλόγων, πέφτει θύμα αδικίας από κάποιον "άρχοντα" της χώρας. Όταν προσπαθήσει να βρει το δίκιο του εκδιώχνεται από το σαθρό και διαβρωμένο δικαστικό σύστημα της εποχής και τυφλωμένος από οργή, αποφασίζει μόνος του, με τσεκούρι και φωτιά, να διεκδικήσει εκείνα που του στέρησαν. Ετσι ρίχνεται σε μια αιματηρή και ζοφερή μάχη ενάντια σε όσους θεωρεί πως τον αδίκησαν. Μια μάχη που δεν αργεί να στραφεί αδιάκριτα και μανιασμένα σε όποιον τύχει να βρεθεί στον δρόμο του...
Και τότε, έρχεται η στιγμή που ο Κόλχαας αντιλαμβάνεται την ευθύνη των πράξεών του. Της δικής του, προσωπικής ευθύνης. Και συναισθάνεται με τρόμο και δέος πως όταν η εκδίκηση ξεκινήσει, το ταξίδι δεν έχει πλέον επιστροφή. Και πως το τίμημα των όσων κάνουμε, οφείλουμε -αν θέλουμε να είμαστε εντάξει απέναντι στις αρχές μας- να το πληρώνουμε.
Ο ήρωας της ιστορίας, ο Μιχαήλ Κόλχαας έζησε, λέει η ιστορία, τον 16ο αιώνα. Ο Κλάιστ  έγραψε τη νουβέλα του τον 19ο αιώνα. Όμως όσα πραγματεύεται ο μύθος του ήρωα που παράτησε τη σιγουριά της καλοβολεμένης ζωής του για να ξεσηκωθεί απέναντι σε μια διεφθαρμένη εξουσία, αντικατοπτρίζουν σε τρομακτικό βαθμό, την σημερινή πραγματικότητα….
Μετάφραση, δραματουργική προσαρμογή, σκηνοθεσία, ερμηνεία: Νίκος Αλεξίου.
Λόγω των περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητο να κάνετε προκράτηση στo : 6977293283.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ