Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων 29/1/2017

Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων 29/1/2017

Να γνωρίσουν το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Τυπογραφίας που έχει δημιουργηθεί ειδικά για μαθητές Α’, Β’ Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου είχαν την ευκαιρία το μεσημέρι της Κυριακής, εκπαιδευτικοί Γυμνασίων και Λυκείων του ν. Χανίων.
Το πρόγραμμα με τίτλο “Κείμενο και εικόνα, μια αισθητική προσέγγιση” πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων των σχολείων, σε συνδυασμό με την ξενάγηση των μαθητών στο Μουσείο Τυπογραφίας. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στα παιδιά μια ώθηση προς την αισθητική απόλαυση της τέχνης, αλλά και ''εργαλεία'' για μια διαφορετική ανάγνωση των οπτικών ερεθισμάτων που δέχονται καθημερινά.
Το πρόγραμμα, έχει σχεδιάσει η ηθοποιός, σκηνοθέτις και θεατροπαιδαγωγός Βαλεντίνα Παπαδημητράκη και συνδυάζει τεχνικές εικαστικής έκφρασης και κατανόησης κειμένου, επιδιώκοντας να οδηγήσει τα παιδιά να αντιληφθούν τη σχέση μορφής και περιεχομένου στην τέχνη.
Οι καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού, μέσα από στοχευμένες ασκήσεις διερεύνησαν πώς ένα κείμενο συνδιαλέγεται με μια εικόνα, πόσες διαφορετικές αναγνώσεις χωράνε σε ένα ποίημα καθώς και τι μπορεί να προσφέρει στην καθημερινότητά μας η φράση ενός φιλοσόφου, ένα εικαστικό έργο ή ένα ποίημα.
Όπως ανέφερε η Κατερίνα Γκαγκαδέλη, εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο Βάμου «το πρόγραμμα μπορεί να προσφέρει στα παιδιά που θα επισκεφθούν το Μουσείο Τυπογραφίας, από την άποψη ότι έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους, ''παίρνοντας πράγματα'' από αυτούς, παράλληλα βγάζουν συναισθήματα και έκφραση».
Ο εκπαιδευτικός Μανόλης Θεοδωράκης από το Λύκειο Σούδας έκανε λόγο για ένα ιδιαίτερο χρήσιμο και ωφέλιμο εκπαιδευτικό πρόργαμμα καθώς όπως είπε «το να δίνεις ένα βήμα αυτενέργειας και θετικού συναισθήματος είναι καθοριστικής σημασίας για να μπορέσουν να ατενίσουν την ζωή με αισιοδοξία σε μια εποχή απαισιόδοξη».
Τέλος η εκπαιδευτικός κ. Ι. Κονσολάκη από το 4ο Λύκειο Αμπεριάς, σημείωσε ότι το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείο Τυπογραφίας «δίνει μια ευκαιρία στα παιδιά να απελευθερώσουν αυτό που κρατάνε μέσα τους κρυμένο και να εκφραστούν ελεύθερα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ