Οι νικητές του 6ου διεθνούς διαγωνισμού αφίσας

Ο 6ος διεθνής διαγωνισμός αφίσας του Μουσείου Τυπογραφίας ολοκληρώθηκε με 628 έγκυρες συμμετοχές από 68 χώρες. Η τελετή απονομής των βραβείων και τιμητικών διακρίσεων στους δημιουργούς των 30 αφισών που έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία από την κριτική επιτροπή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, Μεγάλο Αρσενάλι, στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού:

• 1ο βραβείο: Rina Polichenkova από τη Ρωσία, (1500 ευρώ), με τον εκδότη των “Χ.ν.” και ιδρυτή του Μουσείου Τυπογραφίας κ. Γιάννη Γαρεδάκη να απονέμει το βραβείο. Εμφανώς συγκινημένη η νικήτρια καλησπέρισε το κοινό στα Ελληνικά και δήλωσε τη χαρά της που βρέθηκε στα Χανιά να παραλάβει το βραβείο της.

• 2ο βραβείο Dalien Malaj από την Ιταλία (1000 ευρώ). Το βραβείο έδωσε ο κ. Τάσος Βάμβουκας από το Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Ν. Χανίων.

• 3ο βραβείο: Μαρία- Λουκία Μητράκου από την Ελλάδα (700 ευρώ), η οποία δεν ήταν παρούσα στην εκδήλωση.

Το πρώτο βραβείο ύψους 1500 ευρώ ήταν χορηγία των “Χανιώτικων νέων”. Το δεύτερο ύψους 1.000 ευρω ήταν χορηγία της Sky Expess. Το τρίτο, ύψους 700 ευρώ ήταν χορηγία του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίσης ψηφοφορία κοινού, από την οποία αναδείχτηκαν τρεις ακόμα αφίσες οι οποίες ισοψήφησαν, της Tatyana Zeretskaya από τη Ρωσία, του Guo Chen από την Κίνα και της Ksenia Sidorkina (Auburn) επίσης από τη Ρωσία. Οι δημιουργοί τους θα λάβουν βραβείο 500 ευρώ ο καθένας, από το Μουσείο Τυπογραφίας.

Η έκθεση με τις 30 αφίσες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό θα παραμείνει για έναν χρόνο στο αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ