Μικροί δημοσιογράφοι εν δράσει…

Χιλιάδες παιδιά στο Μουσείο Τυπογραφίας για ακόμη μια χρονιά, 15/6/2017


Με την επίσκεψη των μικρών μαθητών του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου, ολοκληρώθηκε την Τρίτη 13 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών επισκέψεων του Μουσείου Τυπογραφίας.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, να γνωρίσουν την χαρά της δημιουργίας και να γίνουν για λίγο “μικροί δημοσιογράφοι” ή “μικροί τυπογράφοι”, να δημιουργήσουν τον δικό τους δίσκο της Φαιστού και να γνωρίσουν την συναρπαστική ιστορία της τυπογραφίας από την εποχή του Γουτεμβέργιου μέχρι το... τάμπλετ.
Από τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι αρχές Ιουνίου περισσότεροι από 5.000 μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων από την Κρήτη και όλη την χώρα πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο – μοναδικό στην Ελλάδα- Μουσείο Τυπογραφίας, επιλέγοντας ένα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα.
Ας δούμε κάποιες από τις εντυπώσεις των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών όπως τις άφησαν στο Βιβλίο Επισκεπτών του Μουσείου ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη σχολική χρονιά!

Το Μουσείο Τυπογραφίας αποτελεί ένα “σχολείο” για το πώς ξεκίνησε και εξελίχθηκε η τυπογραφία και διδάσκει τα παιδιά με τρόπο εποπτικό και βιωματικό μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που εφαρμόζει με με επιτυχία. Ευχόμαστε πρόοδο και προκοπή, και καλή συνέχεια στα εκπαιδευτικά σας προγράμματα.  

11ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, Στ’ Τάξη

Ελευθερία σε ένα μαγικό ταξίδι συναισθημάτων όπου οι εποχές συνδέονται, συμπληρώνονται και ο χρόνος αρωγός στο ταξίδι αυτό.Ευχαριστούμε για αυτό το ταξίδι. Το “εισιτήριο” θα το κρατήσουμε για πάντα στην καρδιά μας.

1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

Αξιόλογο, πολύτιμο και μοναδικό καθετί στο χώρο σας. Κάθε σύνδεση με το παρελθόν, το δημιουργικό, βαστά γερά εμάς στο παρόν. Είδαμε, μάθαμε, απολαύσαμε, ασχοληθήκαμε, δημιουργήσαμε!

 3ο Δημοτικό σχολείο Χανίων, Γ’ τάξη

Μια πολύ όμορφη εμπειρία για μελλοντικούς δημοσιογράφους!

Δημοσιογραφική ομάδα 4ου ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης
Εφημερίδα “ Οκτώ και 4ο”

Ένα μοναδικό ταξίδι μέσα στο χρόνο, μια εμπειρία που αποτυπώνει την ανάγκη του ανθρώπου να εκφραστεί και να επικοινωνήσει μέσα από τις λέξεις. Μοναδικό, πράγματι, το Μουσείο Τυπογραφίας, στην Ελλάδα και γιατί όχι στην Ευρώπη.

4ο ΓΕΛ Ηρακλείου

Από τον Γουτεμβέργιο στο τάμπλετ.... Ευχαριστούμε για το ταξίδι!

Λύκειο Μακρύ Γιαλού, Α’ και Β’ τάξη

Σας ευχαριστούμε θερμά γι΄ αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία που προσφέρατε σ’ εμάς και τα παιδιά μας. Τα βοηθήσατε να ξεκλειδώσουν πράγματα που ήταν άγνωστα, απρόσιτα και ...δεδομένα. Η βιωματική επαφή των παιδιών με το αντικείμενο, το παραμύθι, η αμεσότητα και η ευγένεια των ανθρώπων του Μουσείου συνετέλεσαν στην επιτυχή διεξαγωγή του προγράμματος.

2ο Δημοτικό σχολείο Νέας Κυδωνίας

Μαζί με την κουκίδα ταξιδέψαμε κι εμείς. Τα ματάκια μας εντυπωσιάστηκαν, τα μυαλουδάκια μας γέμισαν νέες γνώσεις, οι καρδούλες μας ζεστάθηκαν από τον ζεστό ήλιο της κουκίδας... Περάσαμε και τυπώσαμε υπέροχα.

Δημοτικό σχολείο Τσικαλαριών, Α’ τάξη

Μια μουντή Πέμπτη που γέμισε με χαρτόνια, χρώματα και ζωγραφική. Σας ευχαριστούμε πολύ!

5ο Γυμνάσιο Χανίων

‘Ηταν ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο με λέξεις, τυπογραφικά στοιχεία και όλη την ιστορία της τυπογραφίας. Επιπλέον σας ευχαριστούμε που πλουτίσατε την βιβλιοθήκη του σχολείου μας με δυο υπέροχα βιβλία που μας χαρίσατε.

1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, Αθήνα

Ο χώρος καταπληκτικός. Τα τρία στάδια του προγράμματος εμπνευσμένα. Οργανωμένες δράσεις και ενδιαφέρουσες για το ηλικιακό στάδιο των μαθητών μας. Μπράβο σε όλους που έκαναν πραγματικότητα την ύπαρξη του Μουσείου.

Δημοτικό σχολείο Τσικαλαριών, Γ’ & Δ’ τάξη

Μπαίνοντας στο Μουσείο αισθάνεσαι δέος καθώς βλέπεις μηχανήματα και εργαλεία μιας άλλης εποχής και αντιλαμβάνεσαι πόσο δύσκολο ήταν κάποτε να τυπωθεί ένα βιβλίο. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν καθώς συμμετείχαν οι ίδιοι στην τύπωση ενός φύλλου εφημερίδας με μηχανήματα εκείνης της εποχής. Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται και συντηρούν το μοναδικό Μουσείο Τυπογραφία που υπάρχει στην Ελλάδα.

6ο Δημοτικό σχολείο Χανίων Ε’ & ΣΤ τάξη

Το Μουσείο μου θύμισε τον προπάππου μου. Όταν μπήκα στο Μουσείο ξαφνιάστηκα πολύ γιατί μου άρεσαν όλα όσα έβλεπα. Έμαθα πολλά καινούργια πράγματα για τις εφημερίδες. Είμαι ευτυχισμένη.

16ο Δημοτικό σχολείο Χανίων

Ευχαριστούμε τα “Χανιώτικα νέα’’ για την ευκαιρία που έδωσαν στα παιδιά να ταξιδέψουν βιωματικά στο χρόνο και να γνωρίσουν μηχανές τυπογραφίας.

2ο Δημοτικό σχολείο Σούδας

Ένα ταξίδι στο χρόνο. Βουτιά στο παρελθόν, ανάδυση στο παρόν. Συνάντηση λαών και πολιτισμών με οικοδέσποινα την μαμά Τυπογραφία. Ευχαριστούμε τις ξεναγούς που με μαγικό τρόπο μεταμορφώσανε τις λέξεις σε γνώσεις.

Γυμνάσιο Βάμου, Β1 & Β3

Σας ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη ξενάγηση στην ιστορία της Τυπογραφίας. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι φανταστική και τα παιδιά το απόλαυσαν όσο κι εμείς, με την βιωματική ξενάγηση. Συνεχίστε την καλή δουλειά!

Δημοτικό σχολείο Αγ. Μαρίνας

Η ιστορία της Τυπογραφίας ζωντανεύει και μας συγκινεί κάθε φορά, ξανά και ξανά, κάθε χρόνο που επισκεπτόμαστε το Μουσείο... Ένα ταξίδι με πολλές στάσεις που μοιάζει να μην έχει τέλος. Κάθε φορά και ένα καινούργιο ερέθισμα. Τυχεροί που υπάρχει στην πόλη μας.

2ο Νηπιαγωγείο Χανίων

Καταπληκτικό Μουσείο. Γιατί η γραφή κινεί τον κόσμο....

Λύκειο Ν. Περάμου

Εκπληκτική δουλειά! Υπέροχη ξενάγηση στον χρόνο και στον κόσμο της Τυπογραφίας. Σας ευχαριστούμε γιατί με βιωματικό τρόπο μας βοηθήσατε να ανακαλύψουμε ιδιαίτερα ταλέντα, κλίσεις και ευαισθησίες των μαθητών μας.

ΓΕΛ Μελεσών Ηρακλείου

Κάναμε σχεδόν 170 χλμ. Ξυπνήσαμε στις 7:00 το πρωί για να καταφέρουμε να φτάσουμε ως εδώ. Άξιζε και με το παραπάνω. Ένα πολύ προσεγμένο και καλαίσθητο μουσείο, διαφορετικό από όσα έχουμε συναντήσει... Ένα όμορφο ταξίδι από την γέννηση της τυπογραφίας μέχρι τα νεότερα χρόνια. Συνεχίστε να μας μαθαίνετε ότι τίποτα που θεωρούμε αυτονόητο σήμερα δεν ήταν ποτε.

Γενικό Λύκειο Αγ. Νικολάου

Μια εξαιρετική προσπάθεια γνωριμίας των μικρών μαθητών με την τυπογραφία και την εφημερίδα. Μακάρι να υπήρχε περισσότερος χρόνος. Σίγουρα δόθηκε το έναυσμα για να δημιουργήσουμε τις δικές μας εφημερίδες!

16ο Δημοτικό σχολείο Χανίων, Β’ τάξη

Απολαυστική εμπειρία για τα παιδιά και τους συνοδούς! Η επίσκεψη μας έδωσε την δυνατότητα να θέσουμε τον δάκτυλον μας επί τον τύπον των ήλων της Ιστορίας της δημοσιογραφίας.

Η δημοσιογραφική ομάδα του Γυμνασίου Γαζίου Ηρακλείου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ