Εκδήλωση µνήµης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Εκδήλωση µνήµης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου θα πραγµατοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου, στις 19:30, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας, με ελεύθερη είσοδο.
Μια πρωτοβουλία του εικαστκού και διευθυντή του “Χώρου Τέχνης Χανίων” Γιάννη Π. Μαρκαντωνάκη, με προσκεκληµένη την Καλλιόπη (Πέπη) Ρηγοπούλου, σύµβολο του αντιδικτατορικού αγώνα, συγγραφέα και οµότιµη καθηγήτρια στο ΕΚΠΑ στην ιστορία της Τέχνης.

Η Πέπη Ρηγοπούλου, το κορίτσι σύμβολο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που βρισκόταν πάνω στη σιδερένια πόρτα κατά την εισβολή του άρματος μάχης, θα µιλήσει για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973 σε σχέση µε το δραµατικό παγκόσµιο σηµερινό γίγνεσθαι. Τίτλος της οµιλίας της “Το Πολυτεχνείο, µνήµη του µέλλοντος”. Θα ακολουθήσει συζήτηση µε το κοινό.
Η Φρόσω Ζαγοραίου ηθοποιός-περφόρµερ θα παρουσιάσει το µικρό ευκίνητο έργο της “ξερολιθιά” στο χώρο του Μουσείου.
Θα ακολουθήσει µουσική βραδιά, με τραγούδια κυρίως των δεκαετιών ‘60 και ’70, από τον σολίστ Βασίλη Μουλούδη στο µπουζούκι, τραγούδι από τη Ζωή Κολλάρου και τον Κώστα Χαζιράκη, ενώ τον συντονισµό θα έχει ο µουσικός Νίκος Σωτηρόπουλος στο πιάνο.
Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη & Ελένης Γαρεδάκη

Φωτό εξωφύλλου: Πολύγραφοι, προς τιμήν της συνεισφοράς τους κατά την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου (συλλογή Μουσείου Τυπογραφίας).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ