“Παιχνίδι με λέξεις και εικόνες”, εκπαιδευτική δράση για καθηγητές

“Παιχνίδι με λέξεις και εικόνες”, εκπαιδευτική δράση για καθηγητές

Το Μουσείο Τυπογραφίας προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να γνωρίσουν ένα από τα νέα του εκπαιδευτικά προγράμματα, που έχει δημιουργηθεί ειδικά για μαθητές Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου.

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Μουσείο Τυπογραφίας, να αλλάξουν για λίγο ρόλους ώστε να παρακολουθήσουν ως μαθητές το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, να πάρουν μέρος σε συζήτηση αναστοχασμού και να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους να επισκεφθούν με τους μαθητές τους το Μουσείο.
Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Κείμενο και εικόνα, μια αισθητική προσέγγιση» και πραγματοποιείται σε συνδυασμό με την ξενάγησή ττων μαθητών στο Μουσείο Τυπογραφίας, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων των σχολείων.
Το πρόγραμμα, που έχει σχεδιάσει η ηθοποιός, σκηνοθέτις και θεατροπαιδαγωγός Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, συνδυάζει τεχνικές εικαστικής έκφρασης και κατανόησης κειμένου, επιδιώκοντας να οδηγήσει τα παιδιά να αντιληφθούν τη σχέση μορφής και περιεχομένου στην τέχνη. Μέσα από στοχευμένες δράσεις, ασκήσεις και συζητήσεις θα διερευνήσουμε πώς ένα κείμενο συνδιαλέγεται με μια εικόνα, πόσες διαφορετικές αναγνώσεις χωράνε σε ένα ποίημα καθώς και τι μπορεί να προσφέρει στην καθημερινότητά μας η φράση ενός φιλοσόφου, ένα εικαστικό έργο ή ένα ποίημα.
Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στα παιδιά μια ώθηση προς την αισθητική απόλαυση της τέχνης, αλλά και κάποια εργαλεία για μια διαφορετική ανάγνωση των οπτικών ερεθισμάτων που δέχονται καθημερινά.
Το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 12 ακριβώς και θα έχει διάρκεια περίπου 90’. Η συμμετοχή για τους εκπαιδευτικούς είναι δωρεάν, με απαραίτητη την δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 6945032304. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ