Διαδικτυακοί διάλογοι Πολιτιστικών Διαδρομών (video) 26/6/2020

Με τη συμμετοχή του Μουσείου Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση (webinar) με θέμα “Διάλογοι Πολιτιστικών Διαδρομών: προκλήσεις και ευκαιρίες μετά την Covid-19”, που διοργανώνει η Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων & Ε.Ε. ΥΠΠΟΑ, σημείο επαφής για το πρόγραμμα Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπη, σε συνεργασία με τη Γραμματεία της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτιστικών Διαδρομών.

Η διαδικτυακή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 26 Ιουνίου, ώρα 3 μ.μ., θα διεξαχθεί στα ελληνικά και θα αναμεταδίδεται ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των Πολιτιστικών Διαδρομών του ΣτΕ: https://www.facebook.com/CultureRoutes,

από όπου μπορείτε να την παρακολουθήσετε καθώς και να υποβάλετε ερωτήσεις, μέσω του live chat του Facebook.

Στόχος του webinar είναι να διερευνηθούν οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού, ιδίως στα δίκτυα και τις δράσεις Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης που διασχίζουν την Ελλάδα, να προσδιοριστούν οι προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπες οι πολιτιστικές διαδρομές και να συζητηθούν ευκαιρίες και καινοτόμες λύσεις που αναδεικνύονται μέσα από την κρίση.
Οικοδεσπότης της εκδήλωσης είναι ο Stefano Dominioni, Εκτελεστικός Γραμματέας Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας Πολιτιστικών Διαδρομών, Διευθυντής Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτιστικών Διαδρομών, συντονίστρια η Μαργαρίτα Λιούλια, Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δ/νση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενωσης, μέλος του Προεδρείου της ΔΜΣ για τις Πολιτιστικές Διαδρομές. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Χαρίκλεια Περρή, Σύμβουλος Πρεσβείας Α’, Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο Στρασβούργο. Από το Υπ. Πολιτισμού συμμετέχουν οι: Γεώργιος Καλαμαντής, Προϊστάμενος Δ/νσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενωσης και η Μαριάνθη Αναστασιάδου, Προϊσταμένη Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, και από το Υπ. Τουρισμού η Δρ. Παναγιώτα Διονυσοπούλου, Προϊσταμένη Γενικής Δ/νσης Τουριστικής Πολιτικής.
Τις πολιτιστικές διαδρομές θα εκπροσωπήσουν οι:
Θοδωρής Τζούμας, Δήμαρχος Σκιάθου και Αλέξανδρος Πουλούδης, Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς Δ. Αθηναίων – “Ευρωπαϊκή Διαδρομή Κοιμητηρίων
Γεώργιος Καραμπάτος, εκτελεστικός δ/ντής Πολιτιστικού Οργανισμού “Δρόμοι της Ελιάς
Ανθή Παναγιώτου, Επιμελητήριο Ξάνθης “Δρόμοι των Φοινίκων
Μιχαήλ Πολίτης, Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΞΜΔ Ιονίου Πανεπιστημίου, Δήμος Κέρκυρας – “Προορισμός Ναπολέων
Μάρκος Δανάς, Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας – “Ευρωπαϊκή Διαδρομή Ιστορικών Λουτροπόλεων
Μιλτιάδης Νικολάου, Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Τουρισμού, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – “Iter Vitis
Εφη Τριανταφυλλίδου, Project Manager Eurovelo Ελλάδας – “Δρόμος του Σιδηρού Παραπετάσματος
Έλια Κουμή, Διευθύντρια Μουσείου Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη και Μαρία Φλώρου, Υπεύθυνη Τομέα Βιομηχανικού Μουσείου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – “Ευρωπαϊκή Διαδρομή Βιομηχανικής Κληρονομιάς
Δρ. Ιωάννης Καραχρήστος, Ερευνητής Γ’ Βαθμίδας, Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών – “Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης”.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη βιντεοσκοπημένη συζήτηση στον παρακάτω σύνδεσμο, η αναφορά του Μουσείου Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Διαδρομής Βιομηχανικής Κληρονομιάς, στο 1:28:00.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ