Εγκαίνια έκθεσης αφίσας με θέμα “10 χρόνια Μουσείο Τυπογραφίας”, 2/8/2015

Εγκαινιάσθηκε το βράδυ της Κυριακής 2 Aυγούστου στο Μουσείο Τυπογραφίας η έκθεση αφίσας με θέμα “10 χρόνια Μουσείο Τυπογραφίας” με τις τριάντα αφίσες που διακρίθηκαν στον φετινό, 2ο διεθνή διαγωνισμό αφίσας που προκήρυξε το Μουσείο.

Οι τρεις πρώτοι νικητές είναι οι: Γιώργος Κρητικός,Γιάννης Μάλλης, Κωνσταντίνος Κρίγκας, οι οποίοι και έλαβαν σημαντικά χρηματικά έπαθλα (1.000 ευρώ για τον πρώτο, 700 ευρώ για τον δεύτερο και 500 ευρώ για τον τρίτο νικητή, χορηγία της εφημερίδας “Χανιώτικα νέα”).

Το 1ο βραβείο απένειμε ο πρόεδρος του Μουσείου Γιάννης Γαρεδάκης, το 2ο βραβείο το μέλος της κριτικής επιτροπής Κλήμης Μαστορίδης, καθηγητής τυπογραφίας και γραφικής επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας και το 3ο το μέλος της κριτικής επιτροπής Γεράσιμος Λεωνίδας, καθηγητής τυπογραφίας στο πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία.

Οι 27 δημιουργοί των έργων που ξεχώρισαν και έλαβαν τιμητικές διακρίσεις είναι οι: Μαρία Δημητρίου, Αντώνης Γιαννόπουλος, Αντυ Παπαδάκης, Μαρία Κουφαλιώτη, Κωνσταντίνα Πολύτιμη Ζερδέβα Μπρικόρη, Ιωάννης Διβόλης, Δέσποινα Αεράκη, Laura Fraholli, Αγγελική Μιχαλοπούλου, Αντώνης Σόντρας, Δημήτρης Αποστολίδης, τυπογραφείο “Στοιχειάγρα”, Μαρία Ματσούκα, Αντιγόνη – Μαρία Καμπιτάκη, Αλέξανδρος Κοκόλας, Ολγα Τζόλα, Τάσος Μπακατσάκης, Μανώλης Δημητριάδης, Ανέστης Τζιβελεκίδης, Κώστας Μπαρτσώκας, Κώστας Διακαινισάκης, Νικόλ Χωρινοπούλου, Νικόλαος Καββαδίας, Εύρος Βοσκαρίδης, Θάνος Παππάς, Μαρία Δέλλιου και Ασπασία Κατσικάδη.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείο Τυπογραφίας μέχρι τον επόμενο διαγωνισμό και είναι επισκέψιμη τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Τα τριάντα έργα που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό σύντομα θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του μουσείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ