Κέντρο Πολιτικής Ποίησης στα Χανιά, 7/9/2012

Μια σημαντική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας της εφημερίδας 'Χανιώτικα νέα', στο ΒΙΟ.ΠΑ. Χανίων.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική ανακοίνωση, οι σκοποί και το πρόγραμμα του μοναδικού σε όλη την Ελλάδα Κέντρου Πολιτικής Ποίησης που δημιουργείται στα Χανιά, την πόλη της μεγάλης πολιτικής παράδοσης και ιστορίας.

Παράλληλα, με την ιδρυτική ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη εκδήλωση πολιτικής ποίησης: α) Με αναγνώσεις πολιτικών ποιημάτων του Κωνσταντίνου Καβάφη. β) Με παρουσίαση του ποιητικού, πολιτικού λόγου του γνωστού ποιητή, κριτικού ποίησης και θεάτρου, αλλά και πρωτοπόρου στη ραδιοφωνική και τηλεοπτική επικοινωνία στην Ελλάδα, Γιώργου Κάρτερ. Θα αναγνωστούν ποιήματα από το τελευταίο βιβλίο του -πριν φύγει από τη ζωή πριν έναν μήνα- που έχει τίτλο 'Το λάλον αίμα' καθώς και από προηγούμενα βιβλία του. γ) Θα αναγνωστούν 3 πολιτικά ποιήματα από τους Χανιώτες πολιτικούς ποιητές: Πόπη Ντουντουλάκη, Βαγγέλη Κακατσάκη και Δημήτρη Κακαβελάκη.

Για την ίδρυση του Κέντρου Πολιτικής Ποίησης και τη σημασία του θα μιλήσει ο Δημήτρης Κακαβελάκης και για το έργο του Γιώργου Κάρτερ θα μιλήσει η ποιήτρια - γιατρός Πηνελόπη Ντουντουλάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ