Παιχνίδια φαντασίας με τα γράμματα και τις λέξεις, 7/2/2016

Ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα παιχνιδιού, δημιουργίας και φαντασίας, θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στο μοναδικό στην Ελλάδα “Μουσείο Τυπογραφίας”!

Το πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο από το έργο του ιταλού δασκάλου και συγγραφέα Τζάνι Ροντάρι «Η Γραμματική της Φαντασίας», απευθύνεται σε ομάδες παιδιών 6-8 και 9-12 ετών και ξεκινά με κινητικά παιχνίδια γνωριμίας, εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί 10:30 π.μ. - 12 μ. για τα παιδιά 6 - 8 ετών και 12:30 μ.μ. - 2 μ.μ. για τα παιδιά 9 - 12 ετών.

Αξιοποιώντας τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και δημιουργικής γραφής, τα παιδιά ενθαρρύνονται να παίξουν με τις δυνατότητες του προφορικού και γραπτού λόγου, να σκεφτούν, να προτείνουν λύσεις, να αλληλεπιδράσουν. Έτσι, με διασκεδαστικό τρόπο, και ανάλογα με την ηλικία τους, επινοούν καινούριες λέξεις, κατανοούν τη σημασία τους, φτιάχνουν και αφηγούνται δικές τους πρωτότυπες ιστορίες, που στη συνέχεια γράφουν ή ζωγραφίζουν, δημιουργώντας ένα δικό τους χειροποίητο βιβλίο!

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στα παιδιά μία εκπαιδευτική εμπειρία, μέσα από την οποία απελευθερώνουν την εφευρετικότητα και τη δημιουργική φαντασία τους, αναπτύσσουν την αίσθηση του χιούμορ, καλλιεργούν αυτοπεποίθηση στη χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου και εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους.

Το προγραμμα επιμελείται η Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, ηθοποιός και σκηνοθέτις. Η Βαλεντίνα είναι δημιουργός του ‘Θεάτρου του παπουτσιού πάνω στο δέντρο’ και από το 2001 ασχολείται με το θέατρο για παιδιά. Έχει ειδικευτεί στη θεατρική αγωγή για παιδιά και εφήβους μετά από διετή φοίτηση στο Εργαστήρι του Θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου.

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, όπως και κάθε Κυριακή, το Μουσείο Τυπογραφίας στο ΒΙΟΠΑ Χανίων, θα είναι ανοιχτό και οι συνοδοί των παιδιών, που θα συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά παιχνίδια, θα έχουν την δυνατότητα -αν το επιθυμούν- να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να απολαύσουν τον καφέ τους στο cafe – πωλητήριο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 6-8 και 9-12 ετών χωρίς τη συνοδεία ενήλικα και έχει διάρκεια 90’.

Απαραίτητη η προκράτησης θέσης συμμετοχής στο τηλ: 6977293283

Κόστος συμμετοχής: 4 ευρώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ