Παρουσίαση παραμυθιού στο Μουσείο Τυπογραφίας 28/1/18

Το παραμύθι “Τ’ αποτυπώματα μιας κουκίδας... ή αλλιώς μια κουκίδα στο Μουσείο Τυπογραφίας” που έγραψε και χάρισε στο Μουσείο Τυπογραφίας η αγαπημένη συγγραφέας και μουσικός Μάρω Θεοδωράκη, θα παρουσιαστεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 11:30 π.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας, στο ΒΙΟΠΑ Χανίων. Το παραμύθι θα παρουσιάσει δραματοποιημένα το παιδικό τμήμα και η ομάδα ενηλίκων της “Σκηνής χωρίς όρια”, με την Μάρω Θεοδωράκη να συνοδεύει στο πιάνο και το τραγούδι. Καλλιτεχνική επιμέλεια και αφήγηση Στέλα Σκορδαρά.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να τυπώσουν το τέλος του παραμυθιού σε ένα παλιό τυπογραφικό πιεστήριο, από την συλλογή του μουσείου.

Μέσα από την αφήγηση ξετυλίγεται η τρυφερή ιστορία μιας κουκίδας που με τις μπογιές ενός αγοριού μεταμορφώθηκε σε ζεστό ήλιο. Η μικρή ανήσυχη κουκίδα ήθελε να ζήσει για πάντα για να ζεσταίνει με το φως της τις καρδιές των ανθρώπων. Ο Ουρανός συνωμότησε με τη Γη και με τη βοήθεια του Νοτιά ταξίδεψαν την κουκίδα στα Χανιά, στο μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Τυπογραφίας, ώστε και η δική της ιστορία, η μορφή της, να μείνει τυπωμένη για μια ολόκληρη ζωή.

Το παραμύθι κυκλοφορεί από τις εκδόσεις του Μουσείου Τυπογραφίας. Την εικονογράφηση έκανε η Χανιώτισσα εικονογράφος Λίλα Καλογερή.

Την μικρή ανήσυχη κουκίδα έχουν ήδη γνωρίσει και αγαπήσει οι μικροί φίλοι του Μουσείου Τυπογραφίας, καθώς η αφήγησή του παραμυθιού αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος για το νηπιαγωγείο, την Α’ και Β’ Δημοτικού.

Είσοδος ελεύθερη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ