"Το Μουσείο Τυπογραφίας ταξιδεύει…" στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης - Πανεπιστήμιο Κρήτης, εγκαινιάζει με μεγάλη χαρά μια νέα συνεργασία με το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη & Ελένης Γαρεδάκη, το οποίο λειτουργεί στα Χανιά από το 2005 και βρίσκεται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Σούδας.
Το Μουσείο Τυπογραφίας είναι το πρώτο μουσείο στην Ελλάδα αφιερωμένο εξολοκλήρου στην Τυπογραφία και εδώ και 7 χρόνια, ανάμεσα στις άλλες του δραστηριότητες, προκηρύσσει Διεθνή Διαγωνισμό Αφίσας. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Ο Πλανήτης Γη στο οικολογικό σταυροδρόμι» και οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1.000, με τους συμμετέχοντες-ουσες να είναι, μεταξύ άλλων, από την Ελλάδα, την Κύπρο, τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Ιράν, την Ελβετία, την Αγγλία, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα, το Ουζμπεκιστάν, την Ουκρανία, την Ολλανδία, τη Λευκορωσία, την Ινδία, την Ταϊβάν, την Κένυα, την Πολωνία! Φέτος επιλέχθηκαν 32 έργα τα οποία εκτίθενται στο Μουσείο Τυπογραφίας για ένα έτος.
Η έκθεση, όμως, ταξιδεύει ψηφιακά, με τη μορφή ντοκιμαντέρ, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και είναι προσβάσιμη στους επισκέπτες του. Ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 50 περίπου λεπτών, μας ταξιδεύει στα μέρη του κόσμου και στη φαντασία 42 δημιουργών, καθώς εκείνοι μέσα σε ένα λεπτό παρουσιάζουν τη σκέψη τους για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Ένα τρυφερό ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει την αγάπη για το περιβάλλον, τον προβληματισμό για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται και τη συγκίνηση που προκαλεί η ομορφιά της φύσης και η τέχνη.
Σε ανακοίνωση του το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, εκφράζει ευχαριστίες για τη συνεργασία προς: " τους δημιουργούς του Μουσείου Τυπογραφίας, Γιάννη και Ελένη Γαρεδάκη, τη μουσειολόγο και συνεργάτιδα του μουσείου, Μυρτώ Κοντομιτάκη, τον συνεργάτη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, ερευνητή Πέτρο Λυμπεράκη, για την ιδέα και την επαφή και την Στέλλα Χαιρέτη, υπεύθυνη επικοινωνίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης".
Πρόγραμμα Προβολών στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης: Δευτέρα - Κυριακή, 10:15πμ / 13:15μμ / 16:15μμ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ