Αφηγήσεις από το χθες, 31/10/2012

Ένα από τα επαγγέλματα που μεταλλάσσονται και κινδυνεύουν με εξαφάνιση όσο η τεχνολογία προχωρά είναι κι αυτό του τυπογράφου και η πόλη μας έχει την τύχη να στεγάζει το μοναδικό στην Ελλάδα μουσείο που είναι αφιερωμένο στην τέχνη αυτή που άλλαξε την ίδια τη ροή της ιστορίας.

Το Μουσείο Τυπογραφίας της εφημερίδας "Χανιώτικα νέα", συμμετέχοντας στον κύκλο δράσεων με τίτλο “Εικόνες από επαγγέλματα και δραστηριότητες που χάνονται II”, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 6:30 μ.μ. διοργανώνει μια εκδήλωση αφιερωμένη στους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τις εικόνες των παλιών επαγγελμάτων, στις αναμνήσεις τους και τη σχέση που είχαν αναπτύξει με το αντικείμενο της δουλειάς τους.

Εστιάζοντας στην παραδοσιακή τυπογραφία και βιβλιοδεσία, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια και επιδείξεις. Αναμνήσεις και εμπειρίες θα μοιραστούν με το κοινό οι τυπογράφοι Γιώργος Μαρουλοσηφάκης και Αντώνης Παπαντωνόπουλος. Τη γνωριμία με την τέχνη της παραδοσιακής βιβλιοδεσίας αναλαμβάνει η βιβλιοδέτρια Βίκυ Μιχαηλίδου.

Το ταξίδι στο χρόνο θα ολοκληρωθεί με την προβολή της μικρού μήκους ταινίας του Ανδρέα Σιαδήμα "Κινητά στοιχεία".

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και η Μηνιαία Εφημερίδα «Πυξίδα της Πόλης», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων τον Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, την Εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» και την Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ