Κλειστό για το κοινό το Μουσείο Τυπογραφίας - ελεύθερη πρόσβαση σε επιλεγμένες εκδόσεις

Το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη αναστέλλει τη λειτουργία του για το κοινό έως τις 30 Μαρτίου, με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου και μετά τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.
Για το διάστημα που θα είναι κλειστό, το Μουσείο Τυπογραφίας ενισχύει τη διαδικτυακή του παρουσία, προσφέροντας στους φίλους του τη δυνατότητα να διαβάσουν ψηφιακά δύο εκδόσεις του, δωρεάν για το διάστημα που θα είναι κλειστό.
Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα www.typography-museum.gr υπάρχει εικονική περιήγηση 360° στο μεγαλύτερο μέρος του μουσείου, η οποία μπορεί να μεταφέρει την εμπειρία της περιήγησης σε όλους όσους το επιθυμούν, από την ασφάλεια του σπιτιού τους!
Η πρώτη έκδοση είναι το βιβλίο του Μιχάλη Γρηγοράκη “Το Τυπογραφείο της Μεγάλης Κρητικής Επανάστασης 1866 – 1869”, του Μιχάλη Γρηγοράκη, που είχε κυκλοφορήσει από την εφημερίδα “Χανιώτικα νέα το 2004 και διατίθεται στο πωλητήριο του ΜΤ. Πρόκειται για την ιστορία του πρώτου επαναστατικού τυπογραφείου που δημιουργήθηκε στην Κρήτη και εγκαταστάθηκε στα Σφακιά, για να τυπώνεται η επαναστατική εφημερίδα “Κρήτη – Ελευθερία ή Θάνατος”.
Και για να μην ξεχνάμε τους μικρούς μας φίλους, το Μουσείο Τυπογραφίας διαθέτει σε ηλεκτρονική μορφή το παραμύθι του “Τ' αποτυπώματα μιας κουκίδας, ή αλλιώς, Μια κουκίδα στο Μουσείο Τυπογραφίας” της Μάρως Θεοδωράκη σε εικονογράφηση Λίλας Καλογερή. Στο παραμύθι αυτό είναι βασισμένο το ομώνυμο και πολύ αγαπημένο από τους μικρούς του επισκέπτες, εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου, για παιδιά νηπιαγωγείου, Α' και Β' Δημοτικού.
Με προσοχή και αισιοδοξία αντιμετωπίζουμε την πρωτόγνωρη αυτή για τη γενιά μας δοκιμασία και ελπίζουμε ότι η συνεπής εφαρμογή των μέτρων που έχει θέσει σε ισχύ η Πολιτεία θα περιορίσει στο ελάχιστο τον αντίκτυπο της πανδημίας στη χώρα μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ